GLA:D træning

GLA:D træning til knæ, hofte eller ryg

GLA:D knæ og hofte

GLA:D står for Godt Liv med Artrose i Danmark og er et trænings- og uddannelsesforløb, der henvender sig til mennesker med artrose (slidgigt) i hofte, knæ og/eller ryg.

Vores GLA:D program består af en individuel forundersøgelse, test + undervisning og derefter valget mellem 6 – 8 ugers holdtræning eller selvtræning. Ca. 1 måned efter endt holdtræning skal du ind til en afsluttende konsultation, hvor du igen bliver testet.

De fleste ortopædkirurgiske afsnit forlanger, at du som minimum har forsøgt at gennemgå et GLA:D forløb før eventuel operation eller blokade.

Hvad går GLA:D knæ/hofte ud på?

Svaret er træning. Træning, træning og træning samt uddannelse.

Når du har artrose (slidgigt), har du en ubalance mellem ledbruskens genopbygning og nedbrydning. Nedbrydningen sker hurtigere end genopbygningen og leddets bruskflade tærres. Leddenes brusk, sener, muskler og knogler stimuleres til genopbygning og vedligehold under belastning.

Det er denne videnskab, som bruges aktivt under GLA:D forløbet.

Du vil blive bedt om at lave specifikke styrkende øvelser for knæ, hofte og mave/ryg, som belaster dine led indenfor en tolerabel margin af smerte. Træning tilpasses dermed et dårligt knæ eller hofte.

Du vil altså i mange tilfælde træne, selvom der er smerter, men disse smerter vil – med kontinuerlig træning/belastning – mildne, eftersom nedbrydning og genopbygning genoprettes, og du får flere kræfter og større kontrol omkring dit led.

Du vil, når du slutter denne genoptræning via GLA:D, have øget funktion i knæ og/eller hofte, og vil altså kunne holde til mere rent fysisk. Du vil have genoptrænet et overbelastet knæ eller hofte.

Tilhører du det fåtal, der ikke har tilstrækkelig gavn af et GLA:D træningsforløb, skal du efterfølgende vurderes af egen læge.

Hvor og hvornår foregår holdtræningen?

Der er løbende optag på GLA:D holdet hos Strib Fysioterapi. Der er derfor ingen ventetid på din opstart, og jo før du kommer i gang desto bedre. Træningen foregår i holdtræningslokalet i Strib Svømmehal hver tirsdag og torsdag. Så meld dig til og kom med på holdet så dit knæ eller din hofte igen kan blive glad.

Hvad koster GLA:D træning til knæ og hofte hos Strib Fysioterapi?

Prisen for et GLA:D forløb hos Strib Fysioterapi afhænger af hvordan vi skruer dit forløb sammen. Efter første konsultation vil du få et overslag på det forløb vi sammensætter sammen.

Huskeliste i forbindelse med betaling af GLA:D træning:

  • Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark” får du ca. halvdelen af prisen refunderet.
  • Har du en sundhedsforsikring, bør du undersøge, om du kan bruge den.

Meld dig til GLA:D træning her >>

GLA:D Ryg

GLA:D Ryg er et trænings og uddannelsesforløb der henvender sig til mennesker med langvarige eller tilbagevendende ryg-gener.

Dette GLA:D program består af en individuel forundersøgelse og testning, undervisning og derefter valget mellem 6 – 8 ugers holdtræning eller selvtræning. Ca. 1 måned efter endt holdtræning skal du ind til en afsluttende konsultation, hvor du igen bliver testet.

GLA:D ryg er et godt tilbud til dig, der har haft længerevarende eller tilbagevendende ryg-gener.

Hvad går GLA:D Ryg ud på?

Træning. Træning, træning og uddannelse. Lider du af langvarige eller tilbagevendende ryg-gener, kan genvinding af en “normal” brug af ryggen afhjælpe smerter og øge funktion.

Information om smertefysiologi og psykologi er også en særlig vigtig del af forløbet, hvor du gennemgår 6-8 ugers holdtræning og patientuddannelse.

Du vil blive testet ved både start og slut på forløbet, og du vil få nye redskaber og øvelser til at klare dine ryg-gener med, så din ryg igen kan blive glad.

Hvor og hvornår foregår GLA:D Ryg?

Der er løbende optag på GLA:D holdene. Der er derfor ingen ventetid på din opstart, og jo før du kommer i gang desto bedre. Træningen foregår i holdtræningslokalet i Strib svømmehal hver tirsdag og torsdag.

Hvad koster det?

Hos Strib Fysioterapi afhænger prisen af den forløbssammensætning vi laver. Du vil derfor få et overslag på dit forløb efter første konsultation

  • Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark” får du ca. halvdelen refunderet.
  • Har du en sundhedsforsikring, bør du undersøge, om du kan bruge den.

Vil du vide mere om GLA:D træning hos Strib Fysioterapi, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 5288 2555.

Alternativt kan du læse om GLA:D her

Hør om lægernes oplevelse af GLA:D

Hør om deltagers oplevelse af GLA:D træning